“MORDAN VAZGEÇMEK”

İncil’in kaleme alındığı dönemlerde mor renkli giysiler çok özel ve çok pahalıydı. Sadece zengin ve güçlü olanlar, sadece asillerce giyilebilirdi. Bunu giyebilme yarışı vardı. Güç ve gururun simgesi. Ama kiliselerde ise önder olan, hizmet edenlerden mordan vazgeçip ‘köle özünü almış’ bir Mesih’in alçakgönüllülüğüne bürünmeleri isteniyordu. 

Tarih boyunca ve bugün, ülkemiz de dahil, morun cazibesine tutulmuş kilise önderleri ve üyeleri vardır, ve olacaktır. Davranışları kilisenin kendilerine ait olduğu şeklindeki temel anlayışı gösterir ve kiliseyi kendilerine onur ve konum kazanma aracı olarak kullanırlar. Bu önderlik anlayışı Kutsal Kitap’ın öğretişi ve örneklerinden değil, kendi kültürlerinden gelmektedir. Kutsal Yazılar’daki değerler ve prensipler üzerine kurulmayan önderlik rakam açısından başarıya ulaştırabilir ama yaşamların ve toplumların değişimini gören ruhsal yaşama ortam sağlayamaz.

Yukarıdaki iki paragraf yeni çıkan bir kitaptan alıntılar ve özetlerdir. Julyan Lidstone tarafından yazılan “MORDAN VAZGEÇMEK”. Bu kitabı her İnanlı’nın, özellikle önderlerin ve kilise hizmetlerinde olan veya bunlara soyunanların mutlaka okumaları gerekir. Mutlaka, zira bu kilisenin ve de bireyin sağlığı için çok önemli noktaları kapsıyor. Anadolu’daki kilisenin ilerideki sağlığı bu kitapta ele alınanlara bağlı diyebilirim. Sırf teori ve teoloji üzerine kurulu değil, Julyan kardeş ve ailesi uzun yıllar Türkiye’de yaşamış, pratik deneyimlerle bunları gözlemlemiş birisi.

Evet kısacası bu bir reklam, ama ciddi bir reklam:

“MORDAN VAZGEÇMEK”   yazar: Julyan Lidstone

Perakende alım için link: 

https://www.babil.com/mordan-vazgecmek-kitabi-julyan-lidstone

Toptan alım için:  Anadolu Ofset, İsa Karataş – isa.karatas@gmail.com

Kitabın İngilizcesi:  “GIVE UP THE PURPLE”  Julyan Lidstone ISBN 978-1-78368-681-0